Pel de sjalotten en de knoflook. Halveer de sjalotten en snijd de knoflook in dunne plakjes. Veeg de champignons schoon en halveer ze. Was en snijd de courgette in grove stukken. Was de tomaatjes. Hak of kneus de rozemarijnnaaldjes en voeg 3 eetlepels olijfolie toe. Breng de rozemarijnolie op smaak met zout en peper. Bestrijk de karbonaden met de rozemarijnolie en bak ze aan beide kanten in circa 10 minuten gaar. Haal ze uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie. Bak in het achtergebleven olie de sjalotten en knoflook glazig, voeg de champignons en courgette toe en bak ze op hoog vuur, tot al het vocht weg is. Voeg de tomaatjes toe en laat deze circa 2 minuten meebakken. Schenk de wijn erbij en laat de wijn in circa 3 minuten verdampen. Serveer de karbonaden met de Provençaalse groenten.
Provençaalse Karbonaden is een recept van Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Gegrilde karbonaden met sperziebonen-ananassalade en aardappelpartjes