Provençaalse Karbonaden

4
20-30 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Pel de sjalotten en de knoflook. Halveer de sjalotten en snijd de knoflook in dunne plakjes. Veeg de champignons schoon en halveer ze. Was en snijd de courgette in grove stukken. Was de tomaatjes. Hak of kneus de rozemarijnnaaldjes en voeg 3 eetlepels olijfolie toe. Breng de rozemarijnolie op smaak met zout en peper. Bestrijk de karbonaden met de rozemarijnolie en bak ze aan beide kanten in circa 10 minuten gaar. Haal ze uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie. Bak in het achtergebleven olie de sjalotten en knoflook glazig, voeg de champignons en courgette toe en bak ze op hoog vuur, tot al het vocht weg is. Voeg de tomaatjes toe en laat deze circa 2 minuten meebakken. Schenk de wijn erbij en laat de wijn in circa 3 minuten verdampen. Serveer de karbonaden met de Provençaalse groenten.

Provençaalse Karbonaden is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gegrilde karbonaden met sperziebonen-ananassalade en aardappelpartjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spicy ribkarbonade met mangochutney
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Goulash met paprikamix
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Karbonaden In Folie A La Montignac
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Provençaalse runderreepjes
15 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige ratatouillequiche
65 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse aardappelschotel
25 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse pasta met tonijn en tomaat
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept