De tonijnmoten onder de koude kraan wassen, droogdeppen met keukenpapier en een uur marineren in een mengsel van het citroensap, peper en eenderde van de olie. Snipper de ui ragfijn. Ontvel de tomaten, ontdoe ze van de zaadjes en snijd het vruchtvlees in stukjes. Pers de knoflook. Laat de ui in eenderde van de olie glazig worden. Voeg tomaat en knoflook toe en fruit enkele minuten op een hoog vuur. De wijn in de pan schenken en het geheel op een hoog vuur in laten koken. Leg de tonijnmoten in de ovenvaste schaal en schep de saus op de vis. Leg kruislings steeds twee ansjovisfilets op de tonijn. De schaal afdekken met aluminiumfolie en de tonijn in de voorverwarmde oven in circa 15 minuten gaar laten worden. Maak de ingredienten voor de salade schoon, was ze en snijd in stukken. Bereid de lavendelvinaigrette door mosterdpoeder met de resterend olijfolie, de lavendelazijn en wat peper en zout te mengen en meng dit vlak voor het serveren door de groene salade. Bestrooi de vis voor het serveren met peterselie
Provencaalse Tonijn Met Groene Salade is een recept van Smulweb.nl