Provencaalse Lamsstoofpot

4
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kruid de lamsblokjes met zout en peper. Bak vervolgens de spekreepjes knapperig in 1 el olijfolie. Schep ze uit de pan en laat het op keukenpapier uitlekken. Roer 3 el olijfolie door het achtergebleven spekvet en braad het vlees hierin rondom aan. Bak de sjalot en knoflook ongeveer een minuut mee. Voeg vervolgens tomatenpuree, tomatenstukjes met vocht, Provençaalse kruiden, krieltjes en rode wijn toe en laat het geheel ongeveer 60 minuten zacht stoven. Snijd de courgette en aubergine in blokjes en stoof dit nog circa 5-10 minuten mee samen met de spekreepjes en olijven. Breng de stoofpot op smaak met zout en peper en bind het geheel eventueel licht met aardappelzetmeel.

Provencaalse Lamsstoofpot is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Lamsstoofpot
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamsstoofpot met kweeperen
1 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamsstoofpot met bospeentjes
2 uur-
Bekijk recept
Tanjia Marrakchi (lamsstoofpot met citroen)
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Olijfolie met Provencaalse aromas
Bekijk recept
Provençaalse velouté met mosselen
35 min
Bekijk recept
Provençaalse ratatouille
Bijgerecht
Bekijk recept
Provençaalse pasta met tonijn en tomaat
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept