Verwarm de oven voor op 220 graden. rol het bladerdeeg uit op een met bloem bedekt werkvlak en snij er 6 vierkantjes uit van 5 bij 5 cm. leg die op een ingevette bakplaat en bak ze tot ze mooi goudbruin zijn. laat dan afkoelen. was de spinazie en laat uitlekken. doe de spinazie in een pot en doe er een deksel op. zet de pot op het vuur en roer af en toe tot de spinazie zacht is(dit duurt ca. 2 min.). laat de spinazie uitlekken en knijp er met de hand zoveel mogelijk vocht uit. verhit boter in een pan en roerbak de spinazie erin. voeg room, zout, peper en nootmuskaat toe. laat verder sudderen tot het meeste vocht verdampt is. breng de wijn, citroensap en sjalotjes in een pan aan het koken. laat het dan verder sudderen tot er nog zo′n 30 ml vocht overblijft. haal de pan dan van het vuur en voeg de boter blokje per blokje toe. mocht het nodig blijken, kan je af en toe de pan opniuw op het vuur zetten om de boter te helpen smelten. hou de saus warm. rol de zalmfilets in de patisserie bloem en bak ze in boter tot ze gaar zijn. snij de gebakken bladerdeegvierkantjes horizontaal in de helft. leg de onderste helft op 6 borden. lepel er een kleine hoeveelheid spinazie op en plaats daar dan de zalmfilet op. giet er wat saus over. bedek het geheel met de andere helft van het bladerdeeg.
Zalmfilet In Bladerdeeg is een recept van Smulweb.nl