Struisvogelbiefstuk Met Sinaasappelsaus

4
20-30 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Sinaasappelsaus. Ontvel een sinaasappel (door deze grof te schillen) en snijdt de ontvelde sinaasappel in partjes. Snipper een uitje fijn en fruit dit aan in de boter (indien de saus achteraf wordt gemaakt, kun je het vocht van de biefstuk gebruiken). Een beetje tomatenpuree toevoegen en laten ontzuren (= aanbakken). Afblussen met sinaasappelsap en even in laten dampen. Binden met roux en afmaken met partjes sinaasappel. Voeg als laatste de room en een scheut Grand Marnier toe. Je kunt de sinaasappelsaus vooraf maken en later het vocht van de biefstuk toevoegen. De biefstuk inwrijven met peper, zout en wat Provençaalse kruiden. Vlak voor het opdienen bakken in de hete boter, op dezelfde wijze als runderbiefstuk (zie blz. 20). Serveer er de sinaasappelsaus bij.

Struisvogelbiefstuk Met Sinaasappelsaus is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Kokospannenkoekjes met sinaasappel
45 min- Nagerecht
Bekijk recept
Fruitige balletjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Flensjes met sinaasappelsaus en ijs
25 min- Nagerecht
Bekijk recept
Friszure cheesecake met sinaasappelcompote
30 min Nagerecht
Bekijk recept

Struisvogelbiefstuk met appel-vijgenchutney
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Struisvogelbiefstuk met bramensaus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Struisvogelbiefstuk met rode-portjus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wildspiesje met honing-mosterdsaus
20 min Voorgerecht
Bekijk recept