Franse Uientaart

2
20-30 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maak de uien schoon en snijd ze in ringen. Pel het teentje knoflook en snijd hem klein. Fruit de uien en de knoflook in de olie op klein vuur zacht. Voeg 2 theelepels Proven?aalse kruiden, peper en zout toe. Warm de oven voor op 175? C. Meng het meel met wat zout en het bakpoeder. Kneed in de keukenmachine of met de hand het met de kwark en 1 eetlepel Proven?aalse kruiden tot een soepel deeg. Druk ? van het deeg in een ingevette ronde vorm en schep het uienmengsel erop. Verdeel de ansjovisfilets er over. Rol de rest van het deeg uit en snijd het in repen. Leg de deegrepen op de uien. Bak de taart in de oven in 20 minuten gaar en lichtbruin.

Franse Uientaart is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Taart met rode uien
Bekijk recept
Uientaart met ansjovis
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoete uientaart met ham
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoete uientaart met gele ui
30 min Bijgerecht
Bekijk recept

Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoentaartje met belegen kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Franse andijviestamppot met rookworst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Franse groenten- en broodgratin
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept