Breng 3 liter water aan de kook met de geschilde citroen, laurier; zout en boter. Schil de asperges met een dunschiller van kop naar staart en snij de harde uiteinden weg. Doe de asperges vervolgens in het kokende vocht en draai het vuur uit. Laat de asperges in het vocht tot ze beetgaar zijn. Doe de eierdooiers in een hoog pannetje met de witte wijn en het citroensap. Klop de dooiers met een garde op een zacht vuurtje. Wie handig is probeert in een achtvorm te kloppen. Zodra de saus voldoende is gedikt, haal je het pannetje van het vuur. De saus mag niet te warm worden om schiften te voorkomen. Roer nu de lauwe gesmolten boter beetje bij beetje door de saus en breng op smaak met peper en zout. Houd de saus warm op de rand van de grill, maar vermijd weer te hevige warmte. Haal de vis uit de marinade, dep droog met keukenpapier en klem tussen een visrooster. Kruid met viskruiden en bak zo?n 4 minuten op beide zijden op een ruime hoeveelheid gloeiende kolen. Leg ook de uitgelekte asperges tussen een grilnetje en rooster die 2 minuten, bestrooid met Provencaalse kruiden. Gooi een handvol vuurkruiden in de houtskool voor de aroma?s.
Gegrilde Asperges Met Zalmforel En Mousselinesaus is een recept van Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Gebakken skrei met mousseline van algen en linguini