De stukken vis een uur op kamertemperatuur marineren in een mengsel van olijfolie en geplette knoflook. De stukken vis laten uitlekken en de marinade in een grote pan gieten. De marinade verwarmen en de uien in de olie stoven, zonder te kleuren. Voeg visbouillon toe, versneden aardappelen, kruidentuiltje, zetse van sinaasappel, vlees van de tomaten en venkel. Kruiden met zout en peper. Aan de kook brengen en zachtjes laten koken tot de aardappelen bijna gaar zijn. De soep zo nu en dan afschuimen. De kruiding nagaan en kruidentuiltje, zetse en venkel verwijderen. De stukken vis in het sudderende water gedurende 6 tot 8 minuten koken. De stukken vis met een schuimspaan uit de soep halen en vel en graten verwijderen. Leg de stukken vis in vier warme borden. Giet de soep over de vis en versier met gehakte peterselie. dien de soep op met in olijfolie gebakken broodkorstjes en een kommetje met a?oli. * De a?oli bereiden door geplette knoflook met zout tot een pasta te mengen. De eigelen door de pasta roeren en dit mengsel zoals mayonaise met olie opkloppen. Kruiden met z out en peper.
Aigo Saou (Provencaalse Vissoep) is een recept van Smulweb.nl