Verhit in een grote wok de olijfolie en roerbak hierin de runderreepjes gaar. Voeg de spinazie toe en laat slinken en het vocht bijna verdampen. Voeg de gezeefde tomaten toe en laat doorwarmen. Pers de knoflook erboven uit en maak op smaak met peper en zout. Roer de ricotta en de pijnboompitjes erdoorheen. Snijd de aubergine in plakjes, bestrijk ze met olijfolie en gril ze in een gloeiendhete grillpan mooi bruin. Bedruppel ze met wat crema di samico. Vet een vierkante ovenschaal, leg hierin twee vellen lasagna naast elkaar. Schep er wat van het spinaziemengsel op en bestrooi met wat peper en Parmezaanse kaas. Leg de aubergine erop en herhaal alles een keer. Sluit af met 2 plakken lasagna en leg hierop de in plakjes gesneden tomaat. Strooi hierover rijkelijk de geraspte Gruyere. De lasagna moet hiermee helemaal bedekt zijn. Laat de lasagna in drie kwartier mooi goudbruin en gaar worden in het midden van de oven.
Lasagna Met Ricotta, Spinazie En Aubergine is een recept van Smulweb.nl