Provencaalse Zalm

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Pel de tomaten en snij ze in stukjes Pers de knoflook en hak de uien in kleine stukjes Fruit de uitjes in de olijfolie op een zacht vuur (niet bakken), voeg de tomaten toe en laat het 15 minuten koken Voeg knoflook, zout, peper, witte wijn, Provencaalse kruiden en een klein scheutje vissaus toe en laat het met de deksel op de pan nog 15 min. doorkoken Smeer de stukjes zalm in met meel en bak ze in olijfolie in een grill- of koekenpan Laat ze op een stukje keukenpapier uitlekken en bestrooi ze met Provencaalse kruiden Giet wat van de saus op de bodem van een ovenvaste schaal en bestrooi dit met peterselie Leg de uitgelekte zalmstukjes hier op. Giet de rest van de saus over de zalm en bedek het met paneermeel. Druppel hier nog een beetje olijfolie over en verwarm dit 20 minuten in een oven op 250 graden.

Provencaalse Zalm is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Olijfolie met Provencaalse aromas
Bekijk recept
Provençaalse velouté met mosselen
35 min
Bekijk recept
Provençaalse ratatouille
Bijgerecht
Bekijk recept
Provençaalse pasta met tonijn en tomaat
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept