Pel de ui en snijd deze in ringen. Pel en snipper de teentjes knoflook. Snijd de paprika?s in reepjes. Snijd de geitenkaas in dunne plakjes. Bak het ontbijtspek in een droge koekenpan zachtjes uit. Neem het spek uit de pan, houd 4 plakjes apart, verkruimel de rest van het spek. Bak de ui, de helft van de knoflook en de paprika ca 10 minuten zachtjes op een laag vuur. Voeg wat zout en peper en een ? eetlepel van de provencaalse kruiden toe. Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak hierin de rest van de knoflook 1 minuut. Voeg de spinazie toe en verwarm deze 10 minuten op een matig hoog vuur. Zo nu en dan roeren. Voeg zout en peper naar smaak en een ? eetlepel van de provencaalse kruiden toe. Verwarm de oven voor op 180 C. Zet 2 ringen ( van 10 cm doorsnede en 5 cm hoogte ) op 2 ovenvaste borden. Vul de ringen achtereenvolgens met de aardappelschijfjes, het verkruimelde ontbijtspek, 1/3 van de geitenkaas, de spinazie, nog 1/3 van de geitenkaas, het paprikamengsel, de rest van de geitenkaas en de rest van de kruiden. Laat de taartjes in de oven warm worden ( 10-15 minuten ). Verwijder de ringen. Leg op elk taartje 2 plakjes uitgebakken ontbijtspek. Dit is een recept van lifeandcooking.
Provencaalse Spinazietaartjes Met Geitenkaas En Paprika. is een recept van Smulweb.nl