Oven voorverwarmen op 225 graden of gasoven op stand
5. Bakplaat bekleden met bakapier en invetten met de rest van de olie. Aardappels wassen en in schil 6 minuten koken, afgieten en even laten afkoelen. Intussen paprika wassen, schoonmaken en in kleine blokjes snijden. Rest van provencaalse kruiden fijnsnijden. Aardappels schillen en boven kom met grove rasp raspen. Paprika, ei, zout, peper en fijngesneden kruiden door aardappelrasp mengen. Op bakplaat 8 kleine porties van aardappelmengsel scheppen. Porties beetje afplatten met lepel. In midden van de oven 20 a 25 minuten bakken tot rosti goudbruin en knapperig is, halverwege voorzichtig keren. Veldsla over 2 borden verdelen en warme rosti erop leggen. Geitenkaasroom over rosti schenken of apart erbij serveren.
Provencaalse Rosti Met Paprika&geitenkaasroom is een recept van Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Krokant bladerdeegtaartje met frambozen en geitenkaasroom