Provencaalse Ovenschotel Met Courgette, Tomaat En Gehakt

5
20-30 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Smeer een ronde vuurvaste schaal met een middellijn van ca. 22-24 cm dun in met olijfolie. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak hierin het gehakt snel rul en gaar. Breng het gehakt op smaak met zout en peper. Verdeel het gehakt over de bodem van de schaal. Giet de bouillon in de schaal. Leg nu om en om en dakpansgewijs de courgette- en tomaatplakken op de laag gehakt. Leg de laurierbladen tussen de plakjes die worden bestrooid met tijm, knoflook, zout en peper. Garneer met olijven. Dek de schaal af met aluminiumfolie. Verwarm het gerecht circa 15 minuten in de oven. Verwijder de folie. Eet bij dit gerecht bijvoorbeeld gekookte rijst en/of een groene salade.

Provencaalse Ovenschotel Met Courgette, Tomaat En Gehakt is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenschotel met gehakt en groente
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche met vegetarisch gehakt
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paprika's gevuld met tuinerwten en gehakt
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Olijfolie met Provencaalse aromas
Bekijk recept
Provençaalse velouté met mosselen
35 min
Bekijk recept
Provençaalse ratatouille
Bijgerecht
Bekijk recept
Provençaalse pasta met tonijn en tomaat
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept