Provencaalse Vissoep

6
30-60 min -
Soep
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Was van de vissen alvast de poon, de pieterman, de zeeduivel en de schelvis.
  • 2 Verwarm 1 deciliter olie in de soeppan en fruit daarin de snippers ui met 6 geperste teentjes knoflook glazig.
  • 3 Voeg de stukken tomaat toe met 2 liter kokend water en laat dat weer koken.
  • 4 Leg de gewassen vissen met daartussen het kruidenbuiltje, de peper, en het saffraanpoeder in de pan. Laat de inhoud van de pan zonder deksel onder af en toe schudden, om aanzetten aan de panbodem te voorkomen 10 minuten flink doorkoken. Voeg na 4 minuten de langoustines toe.
  • 5 Was de pepers en verwijder de steeltjes en snipper ze fijn. Wrijf die snippers met 4 geperste teentjes knoflook in de vijzel tot moes. Breng het mengseltje over in de kom en voeg de eierdooier toe. Roer goed en druppel er onder zeer goed en geregeld roeren zoveel olijfolie bij als de dooier kan verwerken, zodat een stevige rode mayonaise ontstaat. Voeg naar smaak zout toe.
  • 6 Snijd het brood in ongeveer 20 plakjes. Leg daarvan 10 in de soepterrine. Zet de rest van de rode mayonaise en de gepelde teentjes knoflook alvast op tafel.
  • 7 Neem de langoustines die gaar geworden zijn uit de vispan en schep daaruit met de vis-of schuimspaan de gare vis over in een diepe schaal. Schenk er wat van de vissoep op en houd de vis afgedekt warm.

Provencaalse Vissoep is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Mediterrane vissoep
20 min-
Bekijk recept
Toro (pikante vissoep)
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise vissoep
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Romige vissoep
15 min Voorgerecht
Bekijk recept

Olijfolie met Provencaalse aromas
Bekijk recept
Provençaalse velouté met mosselen
35 min
Bekijk recept
Provençaalse ratatouille
Bijgerecht
Bekijk recept
Provençaalse pasta met tonijn en tomaat
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept