Bereiding
Snijdt de aubergine, courgette, paprika en venkel in blokjes, evengroot als de biefstukblokjes. Snijdt ook de plakjes ontbijtspek in blokjes. Maak van de overige ingrediknten een marinade en marineer hierin het vlees enkele uren. Rijg het vlees en de stukjes groente aan een pen en leg de spiezen op de barbecue. De spiezen moeten ongeveer 4 minuten op de barbecue, onder regelmatig draaien en op een hete warmtebron. Maak een koolsalade van 125 gram dun geschaafde rode kool, 125 gram dun geschaafde witte kool, een kleine verse ananas, enkele gesneden lente-uitjes. Maak het op smaak met een dressing van mayonaise, ananassap, peper, zout en cayennepeper. Ook smaakt een komkommer-relish bijzonder fris in combinatie met deze Provengaalse spiezen. Gebruik hiervoor een komkommer, een winterwortel, een ui, zout en het sap van een citroen. Rasp de komkommer, winterwortel en snijdt de ui in kleine stukjes. Laat het geheel intrekken in het sap van een citroen en breng het met een snufje zout op smaak. Maak een koolsalade van 125 gram dun geschaafde rode kool, 125 gram dun geschaafde witte kool, een kleine verse ananas, enkele gesneden lente-uitjes. Maak het op smaak met een dressing van mayonaise, ananassap, peper, zout en cayennepeper. Ook smaakt een komkommer-relish bijzonder fris in combinatie met deze Provengaalse spiezen. Gebruik hiervoor een komkommer, een winterwortel, een ui, zout en het sap van een citroen. Rasp de komkommer, winterwortel en snijdt de ui in kleine stukjes. Laat het geheel intrekken in het sap van een citroen en breng het met een snufje zout op smaak.