1 Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan (of een wok) en bak er de scampi′s aan beide zijden goudbruin in (? 2 min. aan elke zijde). Kruid met peper en zout en haat ze uit de pan.
2 Doe opnieuw een eetl. olijfolie in de pan en snipper er de sjalot en het knoflookteentje in. Roer om.
3 Doe de diepgevroren paprikareepjes in de pan en laat even stoven. Kruid met de Provencaalse kruiden.
4 Voeg de diepgevroren tomatenblokjes toe. Laat opnieuw 2 a 3 min. stoven. Kruid met peper en zout, cayennepeper en paprika. Bind, indien nodig, met het mengsel van boter en bloem (beetje bij beetje toevoegen).
5 Doe nu de scampi′s opnieuw in de pan en roer goed om. Schep in individuele ovenschaaltjes.
6 Bestrooi met geraspte parmezaan en vervolgens met gemalen mozzarella. Besprenkel met olijfolie.
Gegratineerd Scampipannetje is een recept van Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Scampipannetje, romige saus met mango en kokosmelk