Salade Nicoise

7
10-20 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de aardappeltjes in ca 10 minuten gaar in gezouten water. Giet af en dompel ze in een kom koud water met ijsblokjes en laat ze afkoelen. Giet af, schud om met olijfolie en halveer ze.
  • 2 Kook de kwarteleitjes 1 ? minuut, laat ze schrikken onder koud water. Pel ze in een kom koud water (het water helpt het vel te verwijderen). Halveer ze vlak voor het serveren
  • 3 Zet de tuinbonen in de magnetron op de hoogste stand: 3 minuten als ze vers zijn, 2 minuten als ze uit de diepvries komen. Stoom of kook ze zacht
  • 4 Dompel ze in koud water en knijp ze dan uit hun schilletjes. Zet de sperziebonen 2 minuten in de magnetron, en dompel ze in ijskoud water. Of stoom ze samen met de tuinbonen gaar
  • 5 Blancheer de lente uitjes 30 seconden in kokend water. Giet af en dompel ze in ijskoud water
  • 6 Snijd de ui en de komkommer in dunne schijfjes, snijd de komkommer diagonaal. Als je de paprika?s schilt, gebruik dan de dunschiller. Snijd hem daarna in dikke reepjes.
  • 7 Leg de slabladeren op een bord. Maak bundeltjes van de sperziebonen en bind ze vast met de geblancheerde lente uitjes
  • 8 Voeg de aardappels, kwarteleitjes, tomaten, komkommer, uien en paprika toe. Bedek ze met de ansjovis of tonijn, zwarte olijven, kappertjes en basilicumblaadjes
  • 9 Vermeng de ingredienten voor de vinaigrette en serveer deze apart

Salade Nicoise is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Pastasalade à la niçoise
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tonijnkroon à la niçoise
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Salade niçoise van slaharten (of mediterrane salade)
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Aubergineprutje
30-60 min -
Bekijk recept

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met cranberrypaté-toast
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept