1 Appels schillen. 1 Appel in blokjes snijden, andere appels in plakjes snijden. In pan rode kool met 1 dl water, azijn, 1 eetlepel boter, kruidnagels, laurierblad en appelblokjes in ca. 30 minuten zachtjes gaar stoven. Intussen aardappels schillen, wassen en in stukken snijden. In pan met weinig water en snufje zout aardappels in 10 à 15 minuten gaar koken.In koekenpan 1 eetlepel boter verhitten en appelplakjes ca. 2 minuten bakken, regelmatig keren. Bestrooien met peper. Uit rode kool laurier en kruidnagels verwijderen. Aardappels afgieten, met pureestamper fijnstampen en met melk en boter tot smeuïge puree roeren. Rode kool erdoor scheppen en geheel al roerend op zacht vuur door en door heet laten worden. Op smaak brengen met zout en peper. Appelplakjes erop leggen. Serveren met braadworst.
Rode-koolstamppot met gebakken appeltjes is een recept van Albert Heijn