1 Asperges met dunschiller van vlak onder kopje naar beneden schillen en houtachtige uiteinden (ca. 2 cm) eraf snijden. In grote pan met ruim kokend water en zout asperges in ca. 8 minuten beetgaar koken. In vergiet laten uitlekken. Intussen roodbaarsfilets droogdeppen met keukenpapier en bestrooien met zout en peper. In koekenpan 1 eetlepel olie verhitten en roodbaarsfilets op hoog vuur om en om ca. 1 minuut bakken. Van vuur afnemen. Boven kommetje peterselie fijn knippen. Kappertjes fijnhakken en met rest van olie door peterselie scheppen. Op smaak brengen met peper. Citroen goed schoonboenen en in dunne plakjes snijden. Op werkblad 2 vellen bakpapier à 30 x 30 cm uitspreiden. Asperges in midden leggen, met alle punten naar dezelfde kant. Roodbaarsfilets erop leggen en besprenkelen met kappertjesolie. Schijfje citroen erop leggen. Bakpapier tot pakketjes dichtvouwen.
2 Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand
5 Pakketjes op bakplaat in midden van oven in 6 à 8 minuten laten garen. Pakketjes op twee borden leggen en aan tafel openmaken, oppassen voor vrijkomende stoom.
Aspergepakketje met roodbaars en kappertjes is een recept van Albert Heijn