1 In droge koekenpan spek knapperig bakken en op keukenpapier laten uitlekken. Augurken fijnhakken en laten uitlekken. Kappertjes fijnhakken. In kommetje augurk, kappertjes, dragon en mayonaise door elkaar roeren. Bloem op bord strooien, zout en peper erdoor mengen.
2 In pan 1 eetlepel boter verhitten en zeekraal al omscheppend ca. 2 minuten bakken. Zeekraal met 1 eetlepel water afgedekt nog 3 à 5 minuten zachtjes verwarmen. Intussen in koekenpan rest van boter verhitten. Sliptongen door bloem wentelen en in ca. 6 minuten bruinbakken, halverwege voorzichtig keren. Sliptongen op vier borden leggen. Zeekraal erop scheppen en plakjes spek schuin tegen zeekraal aanzetten. Mayonaise ernaast scheppen. Serveren met in de schil gekookte nieuwe aardappeltjes.
Gebakken sliptong met dragonmayonaise is een recept van Albert Heijn