Gebakken sliptong met dragonmayonaise

4
20 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 5 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 In droge koekenpan spek knapperig bakken en op keukenpapier laten uitlekken. Augurken fijnhakken en laten uitlekken. Kappertjes fijnhakken. In kommetje augurk, kappertjes, dragon en mayonaise door elkaar roeren. Bloem op bord strooien, zout en peper erdoor mengen.
  • 2 In pan 1 eetlepel boter verhitten en zeekraal al omscheppend ca. 2 minuten bakken. Zeekraal met 1 eetlepel water afgedekt nog 3 à 5 minuten zachtjes verwarmen. Intussen in koekenpan rest van boter verhitten. Sliptongen door bloem wentelen en in ca. 6 minuten bruinbakken, halverwege voorzichtig keren. Sliptongen op vier borden leggen. Zeekraal erop scheppen en plakjes spek schuin tegen zeekraal aanzetten. Mayonaise ernaast scheppen. Serveren met in de schil gekookte nieuwe aardappeltjes.

Gebakken sliptong met dragonmayonaise is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Kalkoensandwich met dragonmayonaise
15 min
Bekijk recept
Groene asperges met gepocheerd ei en dragonmayonaise
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappel baconspiesjes met dragonmayonaise
45 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Kipkluifjes met Franse dragonmayonaise
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept