Kippenbout in bokbier

2
45 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Selderijtakjes halveren. In braadpan 40 g boter verhitten. Kip bestrooien met zout en peper en rondom bruin bakken. Bier en onderste helft van selderijtakjes toevoegen. Kip in ca. 40 minuten afgedekt gaar sudderen, af en toe keren. Intussen paprika wassen, schoonmaken en in blokjes snijden. Maïs laten uitlekken. In pan rest van boter verhitten. Paprika al omscheppend ca. 2 minuten bakken. Maïs, slagroom en currypoeder erdoor scheppen en afgedekt ca. 15 minuten zachtjes smoren.Over twee borden paprikamengsel verdelen en kip erop leggen. Enkele eetlepels suddervocht over kip schenken. Garneren met bovenste helften van selderij. Serveren met gebakken aardappeltjes.

Kippenbout in bokbier is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Mosselsoep met bokbier en prei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaasfondue met bokbier
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Runderstoofschotel met kruidnagel en bier
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktbrood met eitjes, bietjes en prei
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Potjesvlees
2u35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kip met witloof op Brabantse wijze
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Krokante kip van de Antillen met zelfgemaakte pindakaas
2 uur-
Bekijk recept
Joodse kippensoep stap-voor-stap
1u15 min Voorgerecht
Bekijk recept