1 Buitenste blaadjes van witlof verwijderen en onderste harde stukje eruit snijden. In pan met water en zout witlof in ca. 8 minuten gaar koken. Intussen champignons schoonvegen met keukenpapier en heel fijn snijden. In pan champignons met fond en slagroom aan de kook brengen en op middelhoog vuur tot helft laten inkoken. Intussen in braadpan 2 eetlepels boter verhitten en kip in ca. 10 minuten bruin en gaar bakken, halverwege keren. Aardappel goed wassen en in piepkleine stukjes snijden. In koekenpan olijfolie verhitten en aardappel in ca. 5 minuten krokant bakken. Intussen witlof afgieten, heel goed laten uitlekken en rest van vocht eruit knijpen. In koekenpan 1 eetlepel boter verhitten, suiker toevoegen en laten karameliseren. Witlof toevoegen en rondom bruin bakken. Rest van boter in klontjes snijden en door saus kloppen. Op smaak brengen met truffelolie, zout en peper. Op vier borden in midden witlof leggen. Kip in plakjes snijden en tegen witlof aan leggen. Saus eromheen scheppen en bestrooien met krokante aardappel.
Suprème van scharrelkip met gekarameliseerde witlof, krokante aardappel en truffelsaus is een recept van Albert Heijn