Gelakte varkensrollade gevuld met pruimen

4
1u20 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 6 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Vlees droogdeppen met keukenpapier. Vlees aan brede kant met scherp mes opensnijden tot dunne (1 à 1 1/2 cm) platte lap. Bestrooien met zout en peper. Appel schillen, klokhuis verwijderen en appel in stukjes snijden. In kom appel, pruimen en citroensap door elkaar scheppen. Vlees beleggen met pruimenmengsel en oprollen tot rollade. Met keukentouw rollade 1 keer in lengte en 3 keer in de breedte dichtbinden.
  • 2 In braadpan boter verhitten en rollade rondom bruin bakken. Vlees met deksel schuin op pan in ca. 50 minuten zachtjes gaar braden. Rollade in ovenschaal leggen en afgedekt met aluminiumfolie ca. 10 minuten laten rusten. Intussen grill voorverwarmen op hoogste stand. Wijn, vleesfond en slagroom door bakvet roeren en zachtjes laten koken tot een mooie jus, aanbaksels losroeren. Jam erdoor roeren. Rollade aan bovenzijde bestrijken met appelstroop en ca. 5 minuten onder hete grill zetten. Intussen in kopje maizena met 3 el water gladroeren en hiermee saus licht binden. Op smaak brengen met zout en peper. Touw van rollade verwijderen en rollade in 8 plakken snijden. Iets saus erover scheppen, rest apart erbij serveren. Serveren met rode kool en gebakken krieltjes met dille.

Gelakte varkensrollade gevuld met pruimen is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Zoetkruidig varkensvlees
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hartige mini-oliebollen
115 min-
Bekijk recept
Romige vanillevla met pruimencompote
50 min Nagerecht
Bekijk recept
Toastjes met foie gras en pruimencoulis
Snack
Bekijk recept

Gelakte lamskoteletten met sherry-saffraansaus
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gelakte zwezerik met gevulde koolpakketjes
2 uur-
Bekijk recept
Gelakte kippenboutjes met rozemarijn
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gelakte kippenbout met sinaasappel
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept