Zalmfilet met rode-peperkorst en limoenaardappeltjes

4
1u15 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Limoenen schoonboenen en groene schil eraf raspen. 1 limoen uitpersen. Aardappels schoonboenen en bij elk 2 millimeter tot bijna aan onderkant insnijden en op bakplaat zetten. Limoenschil erover strooien en besprenkelen met enkele druppeltjes limoensap en 2 eetlepels roerbakolie. Royaal zout en peper erboven malen. Rode pepers en sereh schoonmaken en heel fijn hakken. Koriander fijnhakken. In kom peper sereh, koriander, kokos en rest van olie goed mengen. Zout naar smaak toevoegen. Zalmfilets uitspreiden en rode-pepermengsel erover uitstrijken. Goed aandrukken.
  • 2 Oven voorverwarmen op 225 ºC of gasovenstand
  • 5 Aardappels ca. 30 minuten roosteren. Zalmfilets naast aardappels op bakplaat leggen en in ca. 10 minuten gaar en bruin laten worden. Zalmfilets met pannenkoekmes voorzichtig op voorverwarmde borden scheppen. Aardappels ernaast zetten.

Zalmfilet met rode-peperkorst en limoenaardappeltjes is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker


Verse zalmburgers met citroen en dragon
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofde zalm met courgettesalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met citroen-kruidenolie en gebakken zalm
8 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aziatische zalmsalade
30 min-
Bekijk recept