Gele-rijstparels

15
45 min
Snack
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Rijst in kom met ruim water ca. 1 uur laten weken. Intussen bosuitje schoonmaken en fijnsnipperen. Gember schillen en boven kom fijn raspen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Gehakt, bosui, chilisaus en maizena toevoegen en alles goed mengen. Gehakt tot 15 balletjes vormen.
  • 2 In stoompan ruim water aan de kook brengen. In zeef rijst laten uitlekken en droogdeppen met keukenpapier. Rijst overdoen in diep bord en gehaktballetjes erdoor rollen tot ze rondom bedekt zijn met rijstkorrels, iets aanduwen. Balletjes met rijst in stoommandje leggen en boven kokende water in ca. 25 minuten afgedekt gaar stomen. Ketjap in kommetje schenken. Rijstparels op schaal leggen en serveren met ketjap.

Gele-rijstparels is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Gele Rijstparels
0-10 min -
Bekijk recept
Gele-rijstparels
30-60 min -
Bekijk recept
China: Kip-rijstparels
10-20 min - Bijgerecht
Bekijk recept

Tarte tatin met gele paprika
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolrijst met groente, gele curry en ei
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde-paprikasalade met feta en munt
15 min Bijgerecht
Bekijk recept