Hammousse met portgelei

4
30 min
Snack
2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Korstjes van casinosneetje snijden en sneetje uitrollen tot ca. 1/2 cm dikte. In kommetje met staafmixer ham fijnhakken. Mascarpone erdoor scheppen en op smaak brengen met zout en peper. In kom met koud water gelatine ca. 5 minuten laten weken. In pan port aan de kook brengen. Port ca. 3 minuten laten inkoken, op smaak brengen met zout. Gelatine goed uitknijpen en van vuur af al roerend in hete port oplossen. Portmengsel ca. 5 minuten laten afkoelen. Schaaltje bekleden met plasticfolie. Uitgerold casinosneetje erin leggen. Ham-mascarponemengsel erover verdelen en gladstrijken. Selderijblaadjes erop leggen. Portmengsel erover schenken en geheel in koelkast in ca. 2 uur laten opstijven.
  • 2 Plasticfolie uit schaaltje nemen en opzij vouwen. Met warm scherp mes hammousse in blokjes van ca. 2 x 2 cm snijden. Blokjes op vier kleine schoteltjes leggen.

Hammousse met portgelei is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Paté met portgelei en pistachenootjes van René Pluijm
15 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Perenterrine Met Geitenkaas En Pistachenootjes
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept
Kwartelpaté in een kruimeljasje
0 min
Bekijk recept

Nectarines met hammousse
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Hammousse
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Hammousse met scampi
30 min-
Bekijk recept
HAMMOUSSE
20-30 min -
Bekijk recept