1 Oven voorverwarmen op 220 ºC. Citroen halveren en uitpersen. Gemberwortel schillen en in luciferdunne reepjes snijden. In kom gember mengen met citroensap. Knoflook pellen. In droge wok of koekenpan sesamzaadjes licht roosteren. Op schotel laten afkoelen. In dezelfde pan olie verhitten. Knoflook erboven uitpersen en 1 minuut zachtjes bakken (knoflook mag niet bruin worden). Knoflookolie over gemberreepjes gieten. Sojasaus, sesamolie en vissaus door gember mengen. Van aluminiumfolie 4 vellen (ca. 20 x 30 cm) scheuren en op werkvlak leggen. Kabeljauwhaasjes in het midden leggen, saus erover verdelen. Folie dichtvouwen tot goedgesloten pakketjes. Vis op rooster in midden van de oven in ca. 15 minuten gaar laten worden. Pakketjes op bord leggen en openvouwen, zodat de stoom kan ontsnappen. Bestrooien met sesamzaadjes of gefrituurde gemberreepjes. Serveren met pandanrijst met fijngehakte koriander, rode peper en cashewnoten.
Cambodjaanse kabeljauw met gember en limoen is een recept van Albert Heijn