1 In braadpan olie verhitten. Kipbraadsticks op halfhoog vuur in ca. 5 minuten rondom bruinbakken. Intussen in zeef linzen onder stromend water afspoelen en laten uitlekken. Knoflook pellen en fijnhakken. Bacon in repen snijden. Worsten in stukken van 3 cm snijden. Knoflook, bacon en worst aan kip toevoegen en ca. 5 minuten zachtjes meebakken. Af en toe omscheppen. Tomaten inkruisen, in kokend water onderdompelen en ontvellen. Tomaten in vieren snijden, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden. Vlees met schuimspaan uit braadpan nemen en op bord leggen. In bakvet tomaatblokjes ca. 3 minuten zachtjes bakken. Kip uit pot bouillon fijnsnijden. Wijn, bouillon, 3 dl water en linzen erdoor roeren. Vlees met tijm en laurier erin leggen. Peper naar smaak toevoegen. Cassoulet afgedekt in ca. 30 minuten zachtjes gaar stoven. Opdienen in diepe borden. Serveren met donkerbruin stokbrood.
Linzencassoulet met kip is een recept van Albert Heijn