Kabeljauw met tomaat uit de oven

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Oven voorverwarmen op 200 °C. Kabeljauwfilet besprenkelen met citroensap en bestrooien met zout en peper. Ui pellen en heel fijn snipperen. Tijm en rozemarijn van takjes rissen, met rest van kruiden heel fijn hakken. In keukenmachine sneetjes brood verkruimelen. Ui, kruiden en 2 eetlepels olie door broodkruim scheppen. Tomaten inkruisen, onderdompelen in kokend water en ontvellen. Tomaten in vieren parten snijden, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden. Ovenschaal bestrijken met olie en kabeljauw erin leggen. Blokjes tomaat op vis scheppen en stevig aandrukken. Broodkruimmengsel erover verdelen. Rest van olie erover sprenkelen. In midden van oven kabeljauwfilet in ca. 15 minuten goudbruin en net gaar laten worden. Serveren met gebakken aardappels en een groene salade.

Kabeljauw met tomaat uit de oven is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pasta met kip uit de oven
75 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Appelbeignets uit de oven
50 min
Bekijk recept
Aardappelwaaiers uit de oven
25 min Bijgerecht
Bekijk recept

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tuinerwten-muntpuree met kabeljauw en chorizo
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse kabeljauw met noedels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chili-kabeljauw met broccoli en aardappels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept