1 Tijm en rozemarijn van takjes rissen, met rest van kruidenmix fijn snijden. Sjalotjes en knoflook pellen en fijn hakken. Citroen schoonboenen, schil fijn raspen. Halve citroen uitpersen. Tomaten, olijven en ansjovis in stukjes snijden. Konijnenbouten licht bestrooien met bloem. In pan olie verhitten en vlees rondom dichtschroeien. Uit pan nemen, bestrooien met zout en peper. In bakvet sjalotjes en knoflook ca. 2 minuten bakken. Verse kruiden en oregano toevoegen. Citroenrasp en -sap, tomaten, olijven, ansjovis en wijn erdoor roeren. Saus aan de kook brengen, vlees erin leggen en met deksel op pan in ca. 1 uur zachtjes gaar stoven. Bouten af en toe omdraaien, indien nodig water of wijn toevoegen. Steeltjes van basilicum plukken, blaadjes grof scheuren. Konijnenbouten over vier borden verdelen, saus erover scheppen en garneren met basilicum. Serveren met aardappelpuree en gemengde salade.
Kruidig konijn op mediterrane wijze is een recept van Albert Heijn