Kruidig konijn op mediterrane wijze

4
15 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Tijm en rozemarijn van takjes rissen, met rest van kruidenmix fijn snijden. Sjalotjes en knoflook pellen en fijn hakken. Citroen schoonboenen, schil fijn raspen. Halve citroen uitpersen. Tomaten, olijven en ansjovis in stukjes snijden. Konijnenbouten licht bestrooien met bloem. In pan olie verhitten en vlees rondom dichtschroeien. Uit pan nemen, bestrooien met zout en peper. In bakvet sjalotjes en knoflook ca. 2 minuten bakken. Verse kruiden en oregano toevoegen. Citroenrasp en -sap, tomaten, olijven, ansjovis en wijn erdoor roeren. Saus aan de kook brengen, vlees erin leggen en met deksel op pan in ca. 1 uur zachtjes gaar stoven. Bouten af en toe omdraaien, indien nodig water of wijn toevoegen. Steeltjes van basilicum plukken, blaadjes grof scheuren. Konijnenbouten over vier borden verdelen, saus erover scheppen en garneren met basilicum. Serveren met aardappelpuree en gemengde salade.

Kruidig konijn op mediterrane wijze is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Gestoomde visbroodjes
50 min Snack
Bekijk recept
Meatloaf
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenskoteletten op Griekse wijze
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroenbouillon met gevulde pasta
15 min Voorgerecht
Bekijk recept

Kruidig stoofvlees met rodewijnboter
115 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vissoep met kruidig stokbrood
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidig kippetje uit de oven
105 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidig wokgerecht met rijst en tofu
Hoofdgerecht
Bekijk recept