1 (1 dag tot 2 uur van tevoren): Kabeljauw aan beide zijden bestrooien met zeezout. Tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.
2 Bloemkoolroosjes halveren. Venkel schoonmaken, wassen en in schuine plakken snijden. Asperges wassen en ca. 2 cm van onderkant afsnijden. Worteltjes schoonmaken. Aardappels schrappen en wassen. Aardappels in weinig water met zout gaar koken. Eieren 10 minuten meekoken. Asperges in ruim water met zout gaar koken. Bloemkool, venkel en worteltjes in weinig water met zout beetgaar koken. Kabeljauw goed afspoelen en in ruim water in ca. 8 minuten tegen de kook aan zachtjes gaar pocheren. Voor aïoli knoflook pellen, boven olijvonaise uitknijpen en doorroeren. Eieren afspoelen onder koud water, pellen en halveren. Kabeljauw met schuimspaan uit pan scheppen. Groenten en aardappels afgieten. Vis, groenten en eieren op grote schaal leggen. Serveren met aïoli.
Kabeljauwmaaltijd met knoflooksaus is een recept van Albert Heijn