1 Van sereh buitenste blad verwijderen, stengel halveren. Ui en knoflook pellen en snipperen. Peper schoonmaken en in reepjes snijden. In schaal sereh, ui, knoflook, gemberpoeder en peperreepjes mengen met ketjap. Sucadelappen ca. 1 uur laten marineren.
2 Vlees uit marinade nemen. In snelkookpan olie verhitten en vlees dichtschroeien. Marinade, komijn en kokosmelk toevoegen en aan de kook brengen. Pan sluiten. Vlees in ca. 25 minuten gaar laten worden bij druk
2 Koriander grof hakken. Volgens gebruiksaanwijzing druk van pan nemen. Sereh uit stoofvocht verwijderen. Maizena met 2 el water gladroeren, stoofvocht hiermee binden. Zout en peper naar smaak toevoegen. Stoofschotel overdoen in serveerschaal en bestrooien met seroendeng en koriander. Serveren met rijst en roergebakken spitskool.
In kokosmelk gestoofde Indonesische runderlappen is een recept van Albert Heijn