1 Oven voorverwarmen op 200 °C. Knolselderij schillen en in dunne plakken snijden. Plakken in vieren snijden. Selderij in ruim water met zout in ca. 10 minuten beetgaar koken. Laten uitlekken. Intussen in steelpan 4 eetlepels boter smelten. Bloem erdoor roeren. Al roerend scheutje voor scheutje melk toevoegen tot gladde, dunne saus ontstaat. Kaas boven saus verbrokkelen en laten smelten, terwijl saus nog iets indikt. Kaassaus op smaak brengen met peper. Ovenschaal invetten. Aardappelschijfjes laten uitlekken. Aardappelschijfjes en knolselderijplakken om en om in ovenschaal leggen. Kaassaus erover gieten. Schotel in midden van oven in ca. 15 minuten gaar en goudbruin bakken. Serveren met gebakken schnitzels en groene salade.
Knolselderij-aardappelschotel met gorgonzolasaus is een recept van Albert Heijn