1 Oven voorverwarmen op 200 °C. Spinazie ontdooien, laten uitlekken. In pan 50 g boter smelten, bloem toevoegen en ca. 2 minuten bakken. Melk in scheutjes toevoegen en roeren tot gladde saus ontstaat. Laurier toevoegen en saus op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat. Nog ca. 10 minuten zachtjes laten pruttelen, af en toe roeren. Ui pellen en in ringen snijden. In koekenpan rest van boter verhitten en uiringen in ca. 5 minuten bruinbakken. Paprika's afgieten en in repen snijden. Geraspte kaas door saus roeren. Rucola-riminikaas in plakken schaven. Laurierblaadje uit saus nemen. Beetje saus op bodem van ovenschaal scheppen. Hierop 3-4 vellen lasagne leggen. Helft van spinazie erover verdelen en bestrooien met zout en peper. Kwart van saus erop scheppen. Helft van ui en paprika verdelen en eenderde van plakken kaas erover verdelen. Alles een keer herhalen. Afdekken met laatste vellen lasagne en rest van kaassaus erover schenken. Laatste plakken kaas in saus leggen. Lasagne in midden van oven in ca. 30-35 minuten goudbruin bakken.
Groentelasagne met rucola-riminikaas is een recept van Albert Heijn