Asperges met foelie

4
40 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Van onderste deel van asperges ca. 2 cm afsnijden. Asperges van af kop met dunschiller rondom schillen. Intussen eieren in ca. 8 minuten hardkoken. Peterselie fijnhakken.
  • 2 Asperges in ruim water met zout, suiker en foelie aan de kook brengen en in 12 à 15 minuten (beet)gaar koken. Intussen eieren pellen en eierdooier en eiwit apart fijnprakken. Boter op zeer laag vuur laten smelten, zodat bovenste deel helder wordt (=klaren). Heldere deel overdoen in vier schaaltjes en op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat (bezinksel wordt niet gebruikt). Asperges over borden of schaal verdelen en geprakte dooier, eiwit en peterselie in banen erover verdelen. Serveren met boter, peper en nootmuskaat. Lekker met gekookte krielaardappeltjes.

Asperges met foelie is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Gepaneerde kikkerbilletjes
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pompoentaart
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken krieltjes met salie en sjalot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Stap-voor-stap kippensoep
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Gegrilde asperges met pecorino
Bekijk recept
Farfalle met groene asperges en chips van ham
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche met groene asperges
70 min Hoofdgerecht
Bekijk recept