1 In pannetje boter op zeer laag vuur laten smelten (niet bruisen), zodat boter helder wordt (= klaren). Helft van kruiden fijnhakken. Sjalotje pellen en snipperen.
2 In steelpan azijn, wijn, sjalot en ongesneden helft van kruiden tot 2/3 laten inkoken. Vloeistof zeven, terug doen in pan, tot lauwwarm laten afkoelen. Dooiers en 1 eetlepel water toevoegen en mengsel met garde op laag vuur al kloppend binden. Gesmolten boter (alleen heldere deel) al kloppend straalsgewijs bij dooiermengsel gieten tot mooie gladde gebonden saus ontstaat. Saus au bain marie warmhouden, (sauspan boven andere pan met laagje heet water hangen) gehakte kruiden erdoor roeren en saus op smaak brengen met zout, peper en een druppeltje citroensap. In koekenpan boter verhitten en biefstukjes in ca. 6 minuten rondom bruinbakken door ze voortdurend door hete boter te schuiven. Vervolgens bestrooien met zout en peper. Béarnaisesaus over biefstukjes gieten. Lekker met haricots verts en gebakken krieltjes.
Tournedos met béarnaisesaus is een recept van Albert Heijn