1 Sjalotjes pellen en in ringetjes snijden. Groenten schoonmaken, wassen en in reepjes (juliënne) snijden.
2 In pan boter verhitten, niet laten kleuren. Sjalot en groenten met tijm en laurier in ca. 10 minuten beetgaar stoven. Laurier en tijm verwijderen en op smaak brengen met zout en peper. Intussen in andere pan fond verwarmen. Vis in stukken verdelen en vis in fond in ca. 10 minuten (tegen de kook aan) pocheren. Vis en groenten uit pannen nemen. Groentenvocht met visvocht in ca. 10 minuten tot helft inkoken. Room toevoegen en op smaak brengen met zout en peper. Vis en groenten in aparte zijden van pan in saus leggen en nog ca. 2 minuten goed verwarmen. Bergjes groenten op midden van vier borden scheppen, vis erop leggen en saus eromheen verdelen. Lekker met gekookte aardappels.
Waterzooi van roodbaars is een recept van Albert Heijn