1 Sjalotjes pellen en fijnsnipperen. Limoen schoonboenen en dunne reep van groene schil afsnijden. Limoen uitpersen. Spinazie en postelein schoonmaken, wassen en goed laten uitlekken. Groenten en kruiden heel fijnhakken.
2 In (braad)pan boter verhitten. Palingmootjes in enkele minuten lichtbruin bakken. Bloem erover strooien en erdoor roeren. Sjalotjes toevoegen en ca. 2 minuten zachtjes bakken. Groenten, kruiden en limoenschil toevoegen en ca. 2 minuten zachtjes stoven. Wijn, 1 eetlepel limoensap en ca. 4 eetlepels water erbij gieten. Paling in ca. 6 minuten zachtjes gaar stoven. Paling uit pan nemen en in voorverwarmde schaal leggen. Limoenschil verwijderen. Eierdooiers loskloppen met ca. 3 eetlepels stoofvocht. Dooiermengsel door stoofvocht roeren en al roerend verwarmen tot mooi gebonden saus ontstaat, niet laten koken. Saus over paling schenken. Lekker met gekookte aardappels of geroosterd brood besmeerd met boter.
Paling in het groen is een recept van Albert Heijn