Gegrilde kabeljauw met geurige tomatensaus

4
55 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Tomaten ontvellen en naar wens zaadjes verwijderen. Vruchtvlees in stukjes snijden. Knoflook pellen en in plakjes snijden. In pan 2 eetlepels olie verhitten. Knoflook zachtjes bakken tot plakjes licht kleuren. Tomaten, kaneelstokje en mespunt zout toevoegen. Tomaten op laag vuur in ca. 30 minuten tot vrij dikke saus laten inkoken. Intussen citroen halveren. Een helft uitpersen, van andere 4 plakjes snijden. Citroensap mengen met rest van olie, paprikapoeder, komijn en mespunt peper. Kabeljauw hiermee rondom bestrijken. Als tomatensaus bijna klaar is, grillpan op matig vuur verhitten. Kabeljauw in ca. 4 minuten lichtbruin en net gaar roosteren; halverwege voorzichtig keren. Kaneelstokje uit saus nemen. Vis licht bestrooien met zout en op vier borden leggen. Saus ernaast scheppen en plakje citroen op vis leggen. Lekker met (noten)rijst en een groene salade.

Gegrilde kabeljauw met geurige tomatensaus is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Groenteballetjes met romige tomatensaus
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselen in spicy tomatensaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoete bonen met worstjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde aubergine
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde mango met aardbeien-gemberdip
20 min Nagerecht
Bekijk recept