1 Ontdooi ca. 2 uur en 15 minuten van tevoren de filodeeg volgens gebruiksaanwijzing. Prak de kaasblokjes met een vork fijn. Peterselie en dille fijn hakken en door kaasblokjes mengen. Boven twee kommen eiwit en eigeel scheiden. Eigeel door kaasblokjes mengen. Vellen filodeeg op aanrecht leggen en diagonaal in vieren snijden. Driehoekjes doormidden snijden zodat er uit elk vel 8 driehoeken gesneden worden. Op brede deel van driehoek ca. 2 theelepels kaasvulling scheppen. Zijkanten van driehoek over vulling naar binnen vouwen en driehoekjes naar punt toe oprollen. Punt met eiwit bestrijken en vastplakken. Rolletjes naast elkaar leggen en tot gebruik afgedekt met vochtige theedoek bewaren.
2 In frituurpan olie verhitten tot ca. 180 ºC. Rolletjes met ca. 8 tegelijk in ca. 3 minuten goudbruin bakken. Rolletjes op keukenpapier laten uitlekken. Warm serveren bij kopje thee of als mezze.
filorolletjes met witte kaasblokjes is een recept van Albert Heijn