Gegrilde viskebabs

4
1u10 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de ui in dunne ringen. Doe 5 el olie en de helft van het citroensap in een diepe kom. Pers de knoflook erboven uit. Roer de laurierblaadjes, ui, paprikapoeder, peper en eventueel zout erdoor. Snijd de vis in 32 blokjes en schep door de marinade. Laat ca. 1 uur in de koelkast marineren, schep af en toe voorzichtig om.
  • 2 Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in 16 stukjes. Knip de dille fijn. Roer de rest van de olie en het citroensap met de dille, peper en eventueel zout tot een dressing. Verwarm de grill voor op de hoogste stand of steek de barbecue aan.
  • 3 Rijg afwisselend 4 visblokjes, 2 stukjes paprika en 2 tomaatjes aan 8 spiesen. Bestrijk de spiesen met de rest van de marinade. Rooster de spiesen onder de hete grill of op de barbecue in 8-10 min. gaar. Keer halverwege voorzichtig. Serveer met de dilledressing er apart bij.

Gegrilde viskebabs is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Viskebabs Met Cocktailtomaatjes
0-10 min -
Bekijk recept

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde aubergine
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde mango met aardbeien-gemberdip
20 min Nagerecht
Bekijk recept