1 Snijd de ui in dunne ringen. Doe 5 el olie en de helft van het citroensap in een diepe kom. Pers de knoflook erboven uit. Roer de laurierblaadjes, ui, paprikapoeder, peper en eventueel zout erdoor. Snijd de vis in 32 blokjes en schep door de marinade. Laat ca. 1 uur in de koelkast marineren, schep af en toe voorzichtig om.
2 Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in 16 stukjes. Knip de dille fijn. Roer de rest van de olie en het citroensap met de dille, peper en eventueel zout tot een dressing. Verwarm de grill voor op de hoogste stand of steek de barbecue aan.
3 Rijg afwisselend 4 visblokjes, 2 stukjes paprika en 2 tomaatjes aan 8 spiesen. Bestrijk de spiesen met de rest van de marinade. Rooster de spiesen onder de hete grill of op de barbecue in 8-10 min. gaar. Keer halverwege voorzichtig. Serveer met de dilledressing er apart bij.