Kruidige visballetjes

4
45 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 In kommetje krenten laten weken in 2 eetlepels warm water. In droge koekenpan pijnboompitten lichtbruin roosteren. In ruime pan 5 dl water aan de kook brengen en bouillontablet erin oplossen. Azijn toevoegen en visfilets in bouillon in ca. 4 minuten tegen de kook aan gaar laten worden. Intussen bosuitjes schoonmaken en fijn snijden. Dille fijn knippen. Met schuimspaan vis uit pan nemen en goed laten uitlekken. Visvlees in kom doen en met vork heel fijn maken. Korstjes van brood snijden, brood verkruimelen en 2/3 deel aan vis toevoegen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Bosui, krenten, pijnboompitten, dille, tomatenpuree, ei, kaneelpoeder, zout en peper aan vis toevoegen. Alles goed door elkaar kneden tot smeuïg, samenhangend mengsel. Zonodig meer broodkruim toevoegen. Van vismengsel ca. 20 balletjes vormen. Bloem in diep bord strooien. In grote koekenpan met anti-aanbaklaag olie verhitten. Visballetjes door bloem wentelen en op niet te hoog vuur in ca. 10 minuten rondom bruin en gaar bakken. Serveren met schijfjes citroen.

Kruidige visballetjes is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Hollandse groentesoep met visballetjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde thaise visballetjes
40 min Snack
Bekijk recept
Brochettes met visballetjes zoals in de manga’s
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Visballetjes met puree en peentjes
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kruidige pasta met geitenkaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidige erwtjesspread
20 min-
Bekijk recept
Chaï (kruidige thee)
15 min
Bekijk recept
Kruidige bloemkoolcouscoussalade
10 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept