1 Knoflook pellen en in reepjes snijden. Biefstuk rondom bestrooien met peper en knoflook. Vlees afgedekt ca. 30 minuten laten staan.
2 In pan ca. 1 liter water met azijn en 3/4 eetlepel zout aan de kook brengen. Intussen in koekenpan boter verhitten. Vlees bestrooien met zout. Vlees met knoflook in ca. 5 minuten bruin bakken, halverwege keren. Intussen eieren één voor één vlak boven kokend water breken en voorzichtig erin laten glijden. Water tegen de kook aan houden en eieren in ca. 4 minuten gaar laten worden. Vlees op warme borden leggen. Citroensap en 1 eetlepel water bij achtergebleven bakvet schenken en aanbaksels los roeren. Jus over vlees schenken. Ei met schuimspaan uit pan scheppen en op vlees leggen. Garneren met takje peterselie. Lekker met (in olijfolie) gebakken aardappels en gestoofde doperwtjes.
Biefstuk met gepocheerd ei is een recept van Albert Heijn