Lamskoteletjes met piri-piri

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Knoflook pellen en fijn hakken. Koteletjes en laurier in ondiepe schaal leggen. Koteletjes bestrooien met zout, pepers erboven verkruimelen en knoflook erover strooien. Wijn erbij schenken. Vlees afgedekt minimaal 6 uur (maximaal 2 dagen) in koelkast zetten, vlees af en toe keren.
  • 2 Vlees uit marinade nemen en droogdeppen met keukenpapier. In pan boter verhitten. Koteletjes in ca. 3 minuten bruin bakken, halverwege keren. Uit pan op bord scheppen. Marinade bij achtergebleven bakvet schenken en op hoog vuur ca. 1 minuut laten inkoken. Koteletjes toevoegen en afgedekt ca. 3 minuten in marinade stoven. In kopje aardappelmeel met 1/2 eetlepel water tot glad papje roeren, door stoofvocht roeren en al roerend laten koken tot licht gebonden saus ontstaat. Saus op smaak brengen met zout. Laurierblaadjes verwijderen. Koriander erboven in stukjes knippen. Lekker met worteltjes en in de schil gekookte aardappels.

Lamskoteletjes met piri-piri is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Kip piri piri met sinaasappel
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mini wrap met kip
30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Pittige kipspiesjes
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kip piri piri met ananas
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Lamskoteletjes met pittige salsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde lamskoteletten met mosterd en rozemarijn
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamskoteletjes met krieltjes en sperziebonen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Knapperige pastinaakfiet met lamskoteletjes
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept