1 Knoflook pellen en fijn hakken. Koteletjes en laurier in ondiepe schaal leggen. Koteletjes bestrooien met zout, pepers erboven verkruimelen en knoflook erover strooien. Wijn erbij schenken. Vlees afgedekt minimaal 6 uur (maximaal 2 dagen) in koelkast zetten, vlees af en toe keren.
2 Vlees uit marinade nemen en droogdeppen met keukenpapier. In pan boter verhitten. Koteletjes in ca. 3 minuten bruin bakken, halverwege keren. Uit pan op bord scheppen. Marinade bij achtergebleven bakvet schenken en op hoog vuur ca. 1 minuut laten inkoken. Koteletjes toevoegen en afgedekt ca. 3 minuten in marinade stoven. In kopje aardappelmeel met 1/2 eetlepel water tot glad papje roeren, door stoofvocht roeren en al roerend laten koken tot licht gebonden saus ontstaat. Saus op smaak brengen met zout. Laurierblaadjes verwijderen. Koriander erboven in stukjes knippen. Lekker met worteltjes en in de schil gekookte aardappels.
Lamskoteletjes met piri-piri is een recept van Albert Heijn