1 In buikholten van forellen zout en peper strooien. Citroen goed schoonboenen en halveren. Helft uitpersen, andere helft in dunne plakjes snijden. Citroensap in buikholten van forellen sprenkelen. Ham in kleine stukjes snijden. Peterselie fijn hakken en helft door ham scheppen.
2 Bloem op plat bord strooien en forellen erdoor wentelen, zodat alle kanten bedekt zijn. Overtollige bloem eraf schudden. In ruime koekenpan olie tot zeer heet verhitten en forellen ca. 10 minuten bakken, halverwege keren (pas op voor spattende olie!). Forellen uit pan nemen en even laten uitlekken op keukenpapier. Intussen in andere koekenpan 1 eetlepel van bakolie verhitten en ham-peterseliemengsel al omscheppend ca. 1 minuut bakken. Forellen op vier borden leggen en hammengsel erover verdelen. Garneren met schijfjes citroen en rest van peterselie. Lekker met gekookte aardappels.
Forel met gedroogde ham is een recept van Albert Heijn