1 Aardappels en koolrabi's schillen, in stukken snijden en in pan met weinig water en zout in ca. 20 min. gaar koken. Filetlapjes bestrijken met azijn en 1 el olie. In pan 1 el olie verwarmen, paprika en knoflook 1 min. zachtjes bakken. Bestrooien met kruiden. Paprika afgedekt 8 min. smoren. Tomatensap toevoegen en nog 5 min. onafgedekt verwarmen. Grillpan verhitten. Vlees grillen in ca. 5 min., halverwege keren. Uit pan nemen en bestrooien met zout en peper. Intussen groente afgieten, vocht opvangen. Grof stampen, 1 el olie en zoveel kookvocht erdoor roeren dat een smeuïge puree ontstaat. Op smaak brengen met zout en peper. Paprikamengsel met staafmixer pureren tot gladde saus. Op smaak brengen met zout en peper. Puree en filetlapjes over vier borden verdelen. Paprikasaus ernaast scheppen. Lekker met veldsla.
Gegrilde varkensfilet met aardappel-koolrabipuree is een recept van Albert Heijn