1 (Moet 1 dag van tevoren) Paprika's wassen, schoonmaken en in stukken snijden. Knoflook pellen en boven keukenmachinekom uitpersen. Paprika, knoflook, zout, peper en olie in keukenmachine pureren. Varkenshaas in schaal leggen en bedekken met paprikapuree. Afgedekt ca. 1 dag in koelkast zetten.
2 Mosselen in bak met koud water goed wassen. Kapotte mosselen en mosselen die na tik op aanrecht niet sluiten weggooien. Varkenshaas in grote dobbelstenen snijden. In grote braadpan boter verhitten. Vlees rondom bruin braden. Mosselen en paprikapuree aan vlees toevoegen en afgedekt in ca. 8 min. op matig vuur verhitten tot alle schelpen open zijn, af en toe omschudden. Niet geopende mosselen verwijderen. Lekker met frieten en schijfjes citroen.
Varkenshaas met mosselen is een recept van Albert Heijn