Gestoofde peren met slavinken

4
2uur-
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de peren en besprenkel met 1/4 van het citroensap. Snijd de uien in vieren. Verhit de boter in een braadpan. Bak de slavinken met de ui in ca. 5 min. iets bruin. Leg de peren erbij en voeg zoveel kokend water toe dat de peren bijna onderstaan. Voeg de laurierblaadjes, stroop en de rest van het citroensap toe. Laat afgedekt in ca. 1 1/2 uur gaar koken.
  • 2 Schep de peren, slavinken en ui met een schuimspaan uit de pan op een schaal. Houd warm onder een deksel (of aluminiumfolie). Laat het kookvocht op hoog vuur in ca. 5 min. iets inkoken en breng op smaak met peper en eventueel zout. Knip de peterselie boven de peren in stukjes. Serveer met wat stoofvocht en gekookte aardappelen.

Gestoofde peren met slavinken is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Rodekoolstamppot
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Slavinken met bietjes, prei en krieltjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zomerstamppot met slavinken
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse bloemkool
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Garnalencurry
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovengroenten winter
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gestoofde venkel met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofde bospeen met platte gehaktballen
30 min-
Bekijk recept