Gebakken schol in griesmeelkorst

4
25 min
Hoofdgerecht
4 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Artisjokken laten uitlekken en in dunne plakjes snijden. Knoflook pellen en fijn snipperen. Boven steelpan 1/2 citroen uitpersen en samen met 1/2 dl olie en knoflook aan de kook brengen. Van vuur af artisjokken erdoor scheppen en 2 takjes selderij erboven fijn knippen. Op smaak brengen met zout en peper en laten afkoelen. Rest van citroen in dunne plakjes snijden.
  • 2 Visfilets met keukenpapier droogdeppen. In een diep bord ei loskloppen. In ander diep bord griesmeel, zout en peper door elkaar scheppen. Visfilets door losgeklopt ei en vervolgens door griesmeelmengsel halen. Rest van olie in pan verhitten en vis in 6 à 7 minuten lichtbruin bakken. Artisjokkenplakjes over bodem van vier platte borden verdelen. Vis erbovenop leggen. Garneren met partjes citroen.

Gebakken schol in griesmeelkorst is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Kaasplak met knapperige griesmeelkorst
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept