1 Artisjokken laten uitlekken en in dunne plakjes snijden. Knoflook pellen en fijn snipperen. Boven steelpan 1/2 citroen uitpersen en samen met 1/2 dl olie en knoflook aan de kook brengen. Van vuur af artisjokken erdoor scheppen en 2 takjes selderij erboven fijn knippen. Op smaak brengen met zout en peper en laten afkoelen. Rest van citroen in dunne plakjes snijden.
2 Visfilets met keukenpapier droogdeppen. In een diep bord ei loskloppen. In ander diep bord griesmeel, zout en peper door elkaar scheppen. Visfilets door losgeklopt ei en vervolgens door griesmeelmengsel halen. Rest van olie in pan verhitten en vis in 6 à 7 minuten lichtbruin bakken. Artisjokkenplakjes over bodem van vier platte borden verdelen. Vis erbovenop leggen. Garneren met partjes citroen.
Gebakken schol in griesmeelkorst is een recept van Albert Heijn