1 Kip met wildschaar (of scherp, stevig mes) in 8 stukken verdelen. Ui pellen en in ringen snijden. Paprika's wassen, schoonmaken en in reepjes snijden. Knoflook pellen en fijn hakken. Kip bestrooien met snufje zout en peper.
2 In ruime (braad)pan helft van olie verhitten. Stukken kip erin doen en aan beide kanten bruin bakken; af en toe keren. Spek ca. 3 minuten meebakken. Met schuimspaan kip en spek uit pan scheppen. Braadvet uit pan gieten (wordt niet meer gebruikt) en pan schoonvegen met keukenpapier. Rest van olie in dezelfde pan verhitten. Ui, paprika en knoflook ca. 5 minuten zachtjes bakken. Tomaten, laurier, tijm, zout en peper toevoegen. Aan de kook brengen. Kip en spek terugdoen in pan en kip in ca. 50 minuten zachtjes gaar laten sudderen. Regelmatig keren. Op smaak brengen met cayennepeper. Serveren met rijst en salade.
Kip in paprika-tomatensaus is een recept van Albert Heijn